Telefon : +40256395653
                    +40744543367
                    +40726785744

Balul Portului Popular

Home  >>  Evenimente Speciale  >>  Balul Portului Popular

Balul Portului Popular

   Evenimente Speciale   March 1, 2017  Comments Off on Balul Portului Popular

Restaurant TRIO – Balul Portului Popular – 2016*

De 8 ani, “TRIO” valorizează portul popular.

Din anul 2008, a devenit traditie la Hotel Restaurant Trio , sa se organizeze an de an ” Balul portului popular”.

Ce reprezinta Balul Portului Popular?

Acest eveniment represzinta o petrecere in toata regula, in care tinutele traditionale sunt vedetele serii. Dansurile traditionale, mancarurile delicioase cu specific romanesc si muzica populara sunt menite sa creeze atmosfera.

Acest eveniment inedit, este unic in Banat si are ca scop creerea spatiul in care toti iubitorii de port popular sa poata sa-si prezinte costumul, indiferent de vechime zona sau tara de provenineta.

 

Care sunt elementele specifice portului traditional banatean?

In zona Banatului, costumul popular traditional este compus din ie cusuta manual, opreg si conciul la femei si din camasa, brau si caciula la barbati. Lucrate minutios cu fir de aur si argint, impodobite cu motive traditionale si pastrate din generatie in generatie, costumele traditionale din Banat sunt renumite pentru frumusetea lor.

Evenimentul are loc in data de 19 februarie si incepe la ora 20:00. Mancarea ce v-a fi servita este una traditionala. Formatia si interpretii vor face cu siguranta ca editia a VIII-a a BALULUI PORTULUI POPULAR sa fie una memorabila.

Pentru toti cei care doresc sa afle informatii suplimentare sau chiar sa se inscrie in”concurs” va recomandam sa ne contactati din timp.

* Pentru a pastra traditia obiceiurilor costumatia este obligatorie, indiferent de zona sau etnia pe care le reprezinta costumul.


Comments are closed.